Jump to content


Photo

Waarom heeft het water uit mijn kraan een vreemde kleur?


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 SabrinaAllen

SabrinaAllen

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 27 April 2021 - 10:04 AM

Als het water uit je kranen in grappige kleuren naar buiten komt, kan dit een verontrustende ervaring zijn, vooral als je je klaarmaakt om te koken of de badkuip of de douche te gebruiken. Er zijn verschillende redenen waarom dit kan gebeuren, en niet voor alle problemen is een professionele loodgietersdienst vereist. Hier is een samenvatting van waarom uw water misschien een vreemde kleur heeft gekregen.

Roodachtig water van roest en mineralen

Mineralen kunnen zich ophopen in de leidingen van oudere huizen met buizen gemaakt van gegalvaniseerd ijzer of staal. Wanneer de beschermende zinklaag op deze leidingen na verloop van tijd afslijt, wordt het onderliggende ijzer of staal blootgesteld aan water en gaat roesten.

Wanneer het residu van de roest oplost in het water dat door je leidingen stroomt, kleurt je water geelachtig rood of bruin. Dit water kan vlekken maken op uw kleding en meubels en heeft een nadelige invloed op de smaak en kleur van voedsel.

Als uw water verkleurd is door roest van gegalvaniseerde buizen, moeten de buizen worden vervangen door nieuwere buizen van niet-roestend metaal.

Groen water uit de opbouw van algen

Als u groen water uit uw kranen ziet komen, komt dit waarschijnlijk door een opeenhoping van algen in uw systeem. Algen zijn van nature voorkomende microben die kunnen verschijnen wanneer een verstopping in een filter of een ander deel van het systeem zich na verloop van tijd opbouwt. Een ervaren loodgieter kan diagnosticeren waar de blokkering vandaan komt en uw algenstelsel verwijderen.

Groen water uit koperen leidingen

Koperen buizen hebben de neiging om na verloop van tijd een groenachtige kleur in het water achter te laten als ze slijten. U zult vlekken op uw gootstenen en badkuip opmerken als koper verdampt in het water en er een residu achterblijft.

Dit moet onmiddellijk worden aangepakt, aangezien koper in grote hoeveelheden mogelijk schadelijk is voor mensen en kan leiden tot ziekten en nier- of leverschade als het na verloop van tijd wordt ingenomen. Als u vlekken en groenachtig water uit uw koperen leidingen ziet, moeten deze zo snel mogelijk worden vervangen.

Geel water uit een waterdistributiecentrum

Als u geel water uit uw gootstenen of badkuip ziet, kan dit een probleem zijn in het waterdistributiecentrum van uw stad. Het kan zijn dat uw stad reparaties uitvoert aan een plaatselijke waterleiding of dat een nabijgelegen brandkraan in gebruik is of defect is.

Het kan ook zijn dat uw plaatselijke waterdistributiecentrum zijn jaarlijkse spoelprogramma uitvoert, waarbij ze de waterdruk verhogen om de waterleidingen te ontdoen van losse roest en fragmenten die routinematig in de leidingen vast komen te zitten. Wanneer dit gebeurt, zal het water de roest opnemen en geel worden. U weet dat dit het geval is als alleen uw koude water wordt aangetast.

Als het probleem aanhoudt, neem dan contact op met uw plaatselijke waterdistributiecentrum of kijk op hun website om te zien of ze iets hebben aangekondigd dat u op het probleem zou kunnen wijzen.

Zwart, blauw, roze of paars water van schimmel, tanklekken of kaliumpermanganaat

Andere kleuren die u misschien in uw water ziet, zijn zwart, blauw, roze paars. Zwart water uit uw kraan is een teken van schimmelgroei. Blauw water betekent waarschijnlijk dat het blauwe desinfectiemiddel uit uw toilettank in uw normale watervoorziening lekt.

Roze water is waarschijnlijk van kaliumpermanganaat, een chemische stof die wordt gebruikt om ijzer en mangaan te oxideren. Als u teveel gebruikt, wordt uw water roze, en als u teveel gebruikt, wordt het paars. Zolang het nog roze is, is het geen gevaar voor uw gezondheid.

Vervuild water

Het is mogelijk dat het water in het systeem van uw stad vervuild is geraakt. Dit gebeurt soms na natuurrampen, illegaal storten of een storing in het filtersysteem van de stad. Als uw water raar ruikt naar chemicaliƫn, menselijk afval of andere vieze geuren, moet u het probleem onmiddellijk laten onderzoeken.

Het eerste telefoontje zou naar de waterafdeling van uw stad moeten zijn om te informeren naar de mogelijke verontreinigingen. Vraag dan aan de buren of ze dezelfde problemen hebben meegemaakt. Als uw buurt een gebiedsbreed probleem heeft, moet de stad het probleem oplossen.

Vuil water

Als er recentelijk aan uw watersysteem is gewerkt, kunnen sedimenten en vuil in uw waterleidingen zijn binnengedrongen als er geen maatregelen zijn genomen om het probleem te voorkomen. Dit probleem doet zich vaak voor bij recentelijk gerenoveerde huizen of appartementen.

Als u vuil in het water uit uw kranen ziet, moet u het probleem onmiddellijk oplossen. Neem contact op met uw verhuurder of het bouwbedrijf dat de verbouwing heeft uitgevoerd om het probleem op te lossen.

 

Voor meer informatie bezoek:: Goedkoopste sanitairlooking for the best presta addons with outstanding support? check this: PrestaShop Modules